”Αδίστακτη η κυβέρνηση. Κανείς  Πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση δεν διανοήθηκε να παραμείνει στην εξουσία  έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη”

 

  1. Κύριε Κόνσολα, να ξεκινήσουμε από τον τουρισμό, έναν τομέα του οποίου είστε επικεφαλής στο κόμμα σας. Ο Τουρισμός παραμένει ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο έχει πληγεί από την υπερφορολόγηση. Τι θα κάνετε εσείς, ως κυβέρνηση;

Η υπερφορολόγηση, κα. Ντόκου, έχει καταστήσει ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν. Σε σχέση με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Γαλλία και η Πορτογαλία, ο ΦΠΑ στην Ελλάδα στις υπηρεσίες που συνδέονται με τον τουρισμό, είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Έχουμε ΦΠΑ στη διαμονή στο 13%, ενώ Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν 10%, η Κύπρος 9% και η Πορτογαλία 6%.

Έχουμε ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ενώ η Πορτογαλία έχει 13%, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 10% και η Κύπρος 9%.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά, ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και τα επόμενα χρόνια θα μετράμε απώλειες, από τη στιγμή, μάλιστα, που η Τουρκία και η Αίγυπτος ανακάμπτουν.

Η Νέα Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην εφαρμογή μιας πολιτικής μείωσης των φόρων, με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και σταδιακή μετάβαση σε ένα ενιαίο συντελεστή 11% για τις υπηρεσίες στον τουρισμό (διαμονή και εστίαση).

Άμεσα, επίσης, θα καταργήσουμε το φόρο διανυκτέρευσης και θα μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, με ταυτόχρονη οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

 

 

  1. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου, συνδέει ευθέως τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με το μεταναστευτικό σε αυτά τα νησιά. Σας βρίσκει σύμφωνο, μια τέτοια εξέλιξη;

 

Κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Ουσιαστικά, συνδέει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά με την μετατροπή τους σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Μάλιστα, στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά, θα εξαρτάται από τον αριθμό μεταναστών που θα φιλοξενούν.

Πρόκειται για την απόλυτη ανευθυνότητα μιας κυβέρνησης που δεν υπολογίζει τίποτα και δεν πιστεύει σε τίποτα.

Να υπενθυμίσω ότι αν δεν είχε γίνει   Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας θα είχαν διατηρηθεί.

Ο κ. Τσίπρας τους έδωσε, όπως έδωσε και όλη τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

 

  1. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις;

 

Κυρία Ντόκου, ο κ. Τσίπρας ανοίγει τους ασκούς του αλυτρωτισμού και της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, αναγνωρίζοντας τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, ενώ ο κ. Καμμένος παίζει ένα φτηνό θέατρο.

Αν ήθελε ο κ. Καμμένος να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή έπρεπε να εμποδίσει την υπογραφή της τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες. Δεν το έκανε, όμως, γιατί βρισκόταν σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ διάγουν τις τελευταίες ημέρες τους στο πολιτικό σκηνικό. Ήδη, υπάρχουν βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας στη Βουλή.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι η Ελλάδα, μπαίνει σε μια μεγάλη περιπέτεια με αυτή τη συμφωνία. Και αυτό ισχύει για όλους τους Βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν, θα είναι υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

 

  1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ακόμα και με λιγότερους από 151 ψήφους, ως κυβέρνηση ανοχής για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ποια είναι η δική σας θέση απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο;

 

Έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη κυβέρνηση, που κινείται στα όρια της εκτροπής από τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, κα. Ντόκου, δεν υπήρξε κανένας Πρωθυπουργός που να μπορούσε να διανοηθεί ότι θα παραμείνει Πρωθυπουργός, έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη.

Μόνο ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Υπενθυμίζω ότι το 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν έμεινε με 150 Βουλευτές, υπέβαλε την παραίτησή του και προκηρύχθηκαν εκλογές.

 

  1. Πόσο κοντά είναι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία;

 

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλο, καθημερινά η παράταξη διευρύνει τα όρια της επιρροής της και η αυτοδυναμία είναι ένας απόλυτα εφικτός εκλογικός στόχος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει κομματικά αλλά εθνικά χαρακτηριστικά.

Στη νέα προσπάθεια για τη χώρα θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλες οι ικανές και δημιουργικές δυνάμεις, όλοι όσοι πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Οι δυνάμεις αυτές δεν βρίσκονται μόνο μέσα στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν ικανοί άνθρωποι και σε άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους μπορούμε να αναζητήσουμε πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.

 

  1. Η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα και με το αφήγημα ότι πέτυχε την έξοδο από το μνημόνιο, προσπαθεί να μειώσει τη δημοσκοπική διαφορά που τη χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία. Σας ανησυχεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

 

Οι Έλληνες πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Ο κ. Τσίπρας κάνει μια αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας με τις επιδοματικές πολιτικές. Δίνει ένα μικρό επίδομα και, από την άλλη πλευρά, με την υπερφορολόγηση, παίρνει από τους πολίτες τα δεκαπλάσια.

Είναι ο Πρωθυπουργός των 29 νέων φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Ποιος Έλληνας πολίτης πιστεύει ότι η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2023 και 2,2% έως το 2060 που στηρίζονται στην υπερφορολόγηση;

Όταν η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές αφού τα επιτόκια είναι απαγορευτικά;

Όταν 4,2 εκ. Έλληνες πολίτες έχουν οφειλές στην Εφορία και υφίστανται κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;

Ο κ. Τσίπρας μέχρι το 2015 μπορούσε να εξαπατήσει τους πολίτες, σήμερα, δεν μπορεί να εξαπατήσει κανέναν. Στις εκλογές, ό, τι και αν κάνει, οι Έλληνες πολίτες θα του δώσουν την απάντηση.

 

  1. Η υπόθεση της NOVARTIS ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στον προστατευόμενο μάρτυρα αλλά και τις καταγγελίες του ότι οι δικαστικές αρχές τον πίεζαν να ενοχοποιήσει τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για θεσμική εκτροπή πλέον. Πως στοιχειοθετείται αυτό;

 

Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη πλέον.

Αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποίησε ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο για να ενοχοποιήσει, χωρίς στοιχεία, πολιτικούς της αντιπάλους.

Γιατί στοιχεία αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν.

Η Κυβέρνηση στηριζόταν σε τρεις (3) προστατευόμενους μάρτυρες που ανώνυμα είχαν κάνει ορισμένες αόριστες καταγγελίες. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τους είχε χαρακτηρίσει ήρωες. Πριν λίγες μέρες, ο ένας «ήρωας» είναι κατηγορούμενος, ενώ κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα. Από την άλλη πλευρά, είναι πρωτοφανές σε μια δημοκρατία δυτικού τύπου, Υπουργός μιας κυβέρνησης, όπως ο κ. Πολλάκης, να απειλεί  δημοσίως και ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Όλοι θυμόμαστε ότι υπήρχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργοί όπως ο κ. Παππάς και ο κ. Πολλάκης που έλεγαν ότι πήραν την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να πάρουν και την εξουσία. Αυτή η επωδός αποκαλύπτει και τις προθέσεις τους, αποκαλύπτει μια ακραία καθεστωτική νοοτροπία.

Στο δικό τους το μυαλό, το να πάρεις την εξουσία σημαίνει έλεγχος της δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία θεσμών, όπως η Δικαιοσύνη, δεν τους λέει τίποτα.

Με αυτές τις μεθοδεύσεις, κα. Ντόκου, το μόνο που κατάφεραν είναι να επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα στη Δικαιοσύνη.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια της εκτροπής από τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και της κοινοβουλευτικής τάξης, αφού:

– Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάς είπε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά χωρίς να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή.  Πότε άλλοτε συνέβη αυτό στη χώρα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα;

– Ο κ. Κουφοντίνας κάνει ελεύθερος τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, στους τόπους των εγκληματικών του δραστηριοτήτων, εκεί που δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη, το Θάνο Αξαρλιάν και τόσους άλλους.

– Εξαπολύονται αήθεις επιθέσεις κατά της εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Στοχοποιείται η εκκλησία.

– Υπάρχουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και μια ξεκάθαρη πλέον προσπάθεια ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί τις ισορροπίες της, να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η αξιοπιστία των θεσμών.

 

Διαβάστε τη Συνέντευξη εδώ:

https://www.dimokratiki.gr/06-01-2019/m-konsolas-i-yperforologisi-echei-katastisei-akrivotero-to-toyristiko-proion/?fbclid=IwAR116hLipj-LXLRjh5aOpMRRJRUxR1A-YE_JCjDqLDS3kDJ2bAwf_dQ9Gyo