Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου Πάτμου αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι σε νησιά, όπως η Πάτμος, το Λιμενικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όπως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, η αντιμετώπιση διάφορων έκτακτων γεγονότων στη θαλάσσια συγκοινωνία αλλά και ο έλεγχος στα λιμάνια.

Ενώ οι οργανικές θέσεις είναι είκοσι (20), αυτή τη στιγμή, στο Λιμεναρχείο Πάτμου υπηρετούν δεκατέσσερα (14) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενάρχη.

Υποστελεχωμένη είναι και η σύνθεση των πλωτών μέσων, αφού από τα δώδεκα (12) άτομα, που απαιτούνται για να καλύπτονται οι επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και οι βάρδιες, υπηρετούν δέκα (10).

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, η συγκεκριμένη κατάσταση, με την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Πάτμου, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με τις άδειες του προσωπικού, ενώ και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στο νησί, έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

5.10.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΜΟΥ