Επανέρχεται στο θέμα της έγκρισης του νέου οργανισμού του νοσοκομείου Καρπάθου, με νέα Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, αλλά και φόβοι, ότι μπορεί να επαναληφθεί για το νοσοκομείο Καρπάθου το «μοντέλο» που επέλεξε η κυβέρνηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης και παραπέμφθηκε στο μέλλον η προκήρυξη θέσεων και μάλιστα για συμβασιούχους.

Τονίζει ότι αν η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταφέρει το Κέντρο Υγείας στο κτήριο του νέου νοσοκομείου και να το βαφτίσει νοσοκομείο, αντί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα νέα νοσοκομεία που δημιουργούνται με τη σύσταση οργανισμού, θα πρόκειται για εμπαιγμό.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι ήδη το Κέντρο Υγείας Καρπάθου είναι υποστελεχωμένο με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως χειρουργού, καρδιολόγου αλλά και άλλων γιατρών.
Ο Μάνος Κόνσολας, ο οποίος θεωρεί ότι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Καρπάθου απαιτεί τη διαμόρφωση και έγκριση του οργανισμού για τη στελέχωσή του με προσωπικό, ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, ζητά να υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το περιεχόμενο του νέου οργανισμού και κυρίως για το ποιες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα προβλέπει προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

4.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ