«Την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις, τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στον τουρισμό με την αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας το θέμα που ανέκυψε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΣτΕ προχώρησε στην έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχουν εγκριθεί η  πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας και οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Περιφερειάρχης, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, θέτουν εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί «θεατρικές περιοδείες» σε επιχειρήσεις για να πείσει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων.

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Οφείλει να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν το ίδιο το Κράτος δεν σέβεται την υπογραφή του, όταν υπάρχουν δυνάμεις και μηχανισμοί που αντιμετωπίζουν εχθρικά τις επενδύσεις;

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που κατά τα άλλα  επιθυμεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα, ανακάλυψε δάσος για να εμποδίσει την επένδυση στο Ελληνικό, κήρυξε μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή ως αρχαιολογικό χώρο για να μπλοκάρει την επένδυση στο γκολφ Αφάντου και τώρα επιστρατεύει τα στελέχη της στην αυτοδιοίκηση για να βάλει εμπόδια στην αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Τα δημόσια έσοδα που χάνονται, δεν τους απασχολούν. Θα επιβάλλουν και πάλι νέους φόρους για να αντισταθμίσουν τις απώλειες».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

5.09.2017, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ