Όπως είναι γνωστό, στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, προειδοποιεί τους επισκέπτες της χώρας μας για την πιθανότητα προβλήματος στις τραπεζικές υπηρεσίες, ενώ θέτει θέμα πιθανών διαδηλώσεων και απεργιών στα μέσα μεταφοράς. 
 
Στην παρέμβασή του προς τον Αυστραλό πρέσβη, ο κ. Κόνσολας, υπενθυμίζει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και επισημαίνει ότι η σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος είναι εγγυημένη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα για τους Αυστραλούς τουρίστες.
 
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας με επιστολές που απέστειλε στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, στην Αν. Υπουργό Τουρισμού, κα. Κουντουρά και στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Τσακαλώτο, τους ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την ταξιδιωτική οδηγία και να υπάρξει άρση της οδηγίας.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Σε αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες. Είναι ζητήματα που αφορούν στη χώρα και τον τουρισμό μας.
 
Ανέλαβα πρωτοβουλία, επικοινωνώντας με τον Πρέσβη της Αυστραλίας, μιας φίλης χώρας, για να αρθεί μια ταξιδιωτική οδηγία που προκαλεί βλάβη στον τουρισμό μας και τη θεωρώ υπερβολική. 
Οφείλει και η Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει παράλληλες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση».