Στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ, κ. Μανωλά, μεταξύ των άλλων, έθεσε και το συγκεκριμένο ζήτημα ως μια κίνηση ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας αλλά και της κάλυψης των αναγκών σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
 
Ήδη η αρχή έγινε από την Όλυμπο της Καρπάθου όπου μεταβαίνει στρατιωτικός γιατρός για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ιστορικής κοινότητας.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη αλλά και στην πρόταση επισήμανε:
 
«Θεωρώ ότι η προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να προσλάβει και άλλες μορφές.
 
Πιστεύω ότι το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών σε νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Αβραμόπουλο, και τον Αρχηγό του ΓΕΣ, κ. Μανωλά, που αποδεικνύουν ότι έχουν ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης, αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές και οι δυσπρόσιτες περιοχές.
 
Με την κάλυψη των αναγκών των αγροτικών ιατρείων από στρατιωτικούς γιατρούς, αναδεικνύεται ένας διαφορετικός χαρακτήρας για αυτή την προσφορά αλλά  μπορεί να αποτελέσει και την αρχή θέσπισης κοινωνικής θητείας, σε συνδυασμό με τη στρατιωτική, για ορισμένες κατηγορίες στρατευσίμων.
 
Εύχομαι και ελπίζω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας αλλά και η στρατιωτική ηγεσία να δουν θετικά αυτή την προοπτική».