Ο Ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη ωριμότητα από όσο πιστεύουν κάποιοι, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης, προτάσσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για το τέλος του μνημονίου και τη συμφωνία για την προληπτική πιστοληπτική γραμμή, που θα μας επιτρέψει να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές, έχοντας εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες.
 
Δυστυχώς, ο Σύριζα επέλεξε να σύρει τη χώρα και τους πολίτες σε εκλογές, να ευτελίσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκαν εκβιαστικές πιέσεις σε βουλευτές προκειμένου να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ορισμένοι, μάλιστα, όπως η ΔΗΜΑΡ, χρησιμοποιήθηκαν και εξαπατήθηκαν με το δέλεαρ της εκλογικής συνεργασίας. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι μαζί με τις προτάσεις μας, θα αξιολογήσουν συμπεριφορές και πρακτικές.
 
2. Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ποιο είναι;
 
Είναι ξεκάθαρο. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πολιτική πρόταση που εγγυάται τη σταθερότητα αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει στη χώρα το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ανάμεσα στην πρόταση του Σύριζα, που υπόσχεται παροχές χωρίς να υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση και που φαντασιώνεται ότι μπορεί να απειλήσει ή να εκβιάσει τους εταίρους μας.
 
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι η παραμονή στην ευρωζώνη συνδέεται με κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες, με τήρηση των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων της χώρας. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή που θα συνιστά ρήξη ή μονομερή ενέργεια θα καταγραφεί ως πιστωτικό γεγονός.
 
Το πιο μεγάλο διακύβευμα είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
 
3. Πoια είναι τα όπλα της Νέας Δημοκρατίας σε τούτες τις εκλογές;
 
Το πιο μεγάλο όπλο είναι η αλήθεια, κα. Βενιανάκη. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.
 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μέσα στο 2015, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 16 δις ευρώ σε δόσεις ή τόκους προς το εξωτερικό. Υπάρχουν, επίσης, οφειλές 15 δις ευρώ εντόκων γραμματίων του δημοσίου. Εκτός αν ο Σύριζα προτείνει ξεκάθαρα να μην τα πληρώσουμε.
 
Τα 16 δις ευρώ δεν μπορούν να καλυφθούν χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων μας. Τα 7,5 δις της τελευταίας δόσης θα τα πάρουμε με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και τα 22 δις της προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα είναι διαθέσιμα, μόνο αν καταλήξουμε σε συμφωνία.
 
Από που άραγε θα χρηματοδοτήσει ο Σύριζα παροχές, αυξήσεις και προσλήψεις στο δημόσιο;
 
Οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν  για το υπόλοιπο των 11,5 δις του ΤΧΣ αλλά και για την επιστροφή 4,4 δις ευρώ προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που προέρχονται από τα κέρδη των τραπεζών από τα ομόλογα. Είναι σαφές ότι η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, ούτε μπορεί να υπολογίζει στους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου που είναι μονόδρομος και θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην Ευρώπη.
 
4. Τα δικά σας όπλα στη «μάχη» της Δωδεκανήσου ποια είναι;
 
Οι πολίτες. Εγώ δεν έχω πλάτες, στηρίζομαι μόνο στους πολίτες. Έχω μία έντονη δραστηριότητα, ήμουν και είμαι παρών στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημα, έδωσα μάχες μέσα και έξω από τη Βουλή. Πιστεύω ότι η ειλικρίνεια και η δραστηριότητά μου θα αξιολογηθούν.
 
Κάποιες από αυτές τις μάχες τις κερδίσαμε, κα. Βενιανάκη. Είναι τεράστια η ικανοποίηση που νιώθω για το γεγονός της δημιουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, όπως και για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.
 
Κάποιες άλλες μάχες δεν τις έχουμε κερδίσει ακόμα. Οι πολίτες ξέρουν, όμως, ότι δεν παρατάω τίποτα στην τύχη του, ξέρω να διεκδικώ συγκροτημένα και να φέρνω αποτέλεσμα, δεν υποχωρώ εύκολα. Έχω μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα από κάθε άλλη φορά.
 
5. Η κα. Μίκα Ιατρίδη επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων στη Νέα Δημοκρατία! Πως είδατε αυτή την επιστροφή;
 
Πήρε τη σωστή απόφαση. Αυτή η παράταξη είναι μεγάλη γιατί είναι και μεγαλόψυχη, ξέρει να συγχωρεί και να δέχεται πίσω όλους όσους πιστεύουν στις αρχές της.
 
Πριν από 30 μήνες, νέος βουλευτής που δεν είχα ασκήσει ποτέ εξουσία, αναγκάστηκα να στηρίξω δύσκολες αποφάσεις, ανέλαβα ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που μου αναλογούσαν. Σήμερα όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για τη χώρα. Αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος του λαϊκισμού μπορεί να είναι εύκολος αλλά οδηγεί σε προσωπικά και πολιτικά αδιέξοδα και μάλιστα πολύ σύντομα.
 
6. Κάποιοι λένε ότι είναι άδικο να κινδυνεύετε να βρεθείτε εκτός βουλής οι δύο βουλευτές που βάλατε πλάτη στα δύσκολα ενώ η κα. Ιατρίδη ανέξοδα ασκούσε σκληρή κριτική στη Ν.Δ…Το σχόλιο σας..
 
Δεν είναι στο χαρακτήρα μου η λογική των αποκλεισμών. Οι πολίτες είναι αυτοί που αξιολογούν συμπεριφορές και θα κρίνουν, δε νομίζω ότι χρειάζονται υποδείξεις.
 
Θα ήταν πολύ εύκολο να φέρω σε δύσκολη θέση τη Μίκα, υπενθυμίζοντας την κριτική που μας ασκούσε, τους χαρακτηρισμούς. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου, όμως, δεν μου ταιριάζει. Για να ζητήσει την επανένταξή της στη Ν.Δ σημαίνει ότι έχει κάνει την αυτοκριτική της η ίδια, ότι έχει αναθεωρήσει, ολοκληρωτικά πολλά από αυτά που έλεγε. Με τη Μίκα Ιατρίδη είμαστε, πλέον, συνυποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.
 
Με όλους μου τους συνυποψήφιους θέλω να έχουμε καθαρές σχέσεις, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, να έχουμε οριοθετήσει τα όρια του ανταγωνισμού μεταξύ μας. Να υπάρχει ευπρέπεια.
 
7. Τι ευχές θα θέλατε να στείλετε στους Δωδεκανήσιους;
 
Να ευχηθώ σε όλους το 2015 να είναι μια καλή χρονιά. Να κρατήσουμε ζωντανή μέσα μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε κάθε πολίτη της Δωδεκανήσου, σε κάθε οικογένεια.