προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες. Υπάρχουν, όμως, εθελοντικές προσπάθειες πολιτών, που καλύπτουν αυτό το κενό.
 
Στην Αστυπάλαια, το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας έχει αναπτύξει τεράστια δραστηριότητα σε αυτό τον τομέα, τόσο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών, όσο και στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών.
 
Η Πολιτεία το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να ενισχύσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με υλικά μέσα.
 
Το πυροσβεστικό όχημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού για την αντιμετώπιση πυρκαγιών αντιμετωπίζει συχνές βλάβες και ακινητοποιείται. Η συντήρησή του απαιτεί μεγάλο κόστος, ενώ η παλαιότητα του οχήματος δεν του επιτρέπει να επέμβει και να ανταποκριθεί στα ιδιαίτερα γεωγραφικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού.
 
Η Αστυπάλαια, με βάση αυτά τα ιδιαίτερα μορφολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, χρειάζεται ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα 4Χ4, με δεξαμενή νερού 800 lt, πυροσβεστική αντλία, ασύρματο, κοτσαδόρο ρυμούλκησης και βαρούλκο με συρματόσχοινο.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να παραχωρήσει στο Δήμο Αστυπάλαιας ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα, με τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες πολιτικής προστασίας στο νησί.
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου