Τα προβλήματα που είχαν καταγραφεί από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχε επισημάνει στη πρόσφατη συνάντηση του με τον κ.Κικίλια, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής είχε επισημάνει το έλλειμμα συντονισμού στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

στις νησιωτικές περιοχές.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε, πριν από λίγη ώρα,δημιουργούνται θέσεις Γενικών Επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, με αντικείμενο το συντονισμό και την εποπτεία των περιφερειακών υπηρεσιών, σε κάθε περιφέρεια της χώραςδημιουργείται Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση ενώ αποκτούν ξανά αρμοδιότητες και ενεργοποιούνται ουσιαστικά, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών, των οποίων οι αρμοδιότητες είχαν περάσει στους κλαδάρχες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα συντονισμού.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ.Κόνσολας δήλωσε:

«Είναι αναμφίβολα μια θετική κίνηση η ενεργοποίηση, με αρμοδιότητες και ρόλο, των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών.

Είχα επισημάνει ότι ήταν λάθος η προηγούμενη αναδιάρθρωση και ότι θα υπήρχαν προβλήματα συντονισμού στις νησιωτικές περιοχές.

Δεν λύθηκαν βέβαια όλα τα προβλήματα, έχουν πολλά ακόμα να γίνουν και κυρίως να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις, που αφορούν τις μεταθέσεις των αστυνομικών στο νησιωτικό χώρο».