Το ζήτημα της υποβάθμισης της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής χαρακτηρίζει υποβάθμιση το γεγονός ότι, ενώ την προηγούμενη χρονιά εγκρίθηκαν οκτώ (8) ειδικότητες, φέτος εγκρίθηκαν μόνο τέσσερις (4).

Επισημαίνει ότι στη μονομερή και αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ανάγκες που υπάρχουν, η ζήτηση για συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και η σύνδεσή τους με το σύστημα μαθητείας, όπου οι μαθητές κάνουν πρακτική άσκηση στην ειδικότητά τους σε επιχειρήσεις, παράλληλα με τις σπουδές, που περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήρια.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για δύο ακόμα ειδικότητες και συγκεκριμένα για την ειδικότητες  Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων και Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών και ζητά να υπάρξει διορθωτική απόφαση, από την πλευρά της Πολιτείας, και να εγκριθούν οι δύο αυτές ειδικότητες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση και ενδιαφέρον.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

1.06.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΡΟΔΟ