Τη Χάλκη επισκέφθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες αλλά και εκπροσώπους του Δήμου και να συζητήσει μαζί τους.


Ο κ. Κόνσολας ενημερώθηκε στη συνάντησή του με το Δήμαρχο Χάλκης, κ. Πατρό, για το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του Δήμου, αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Χάλκης μέσα από τον αναρριχητικό και ορειβατικό τουρισμό με την ταυτόχρονη ενίσχυση των υποδομών του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει παραχωρήσει ακίνητο για τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δρομολογήσει ακόμα τις διαδικασίες για τα αναγκαία έργα.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας του νησιού και δεσμεύθηκε να τα αναδείξει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αμέσως μετά το Πάσχα.

Στη Χάλκη δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το πολυιατρείο με αποτέλεσμα να μην παρέχονται οι υπηρεσίες που πρέπει και κυρίως να μην εκτελείται συνταγογράφηση.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι το νησί χρειάζεται ένα νέο ασθενοφόρο που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της μορφολογίας των δρόμων που διαθέτει αλλά και για να μπορούν να πραγματοποιούνται διακομιδές με τα μικρά πλοία.