Το μήνυμα της εθνικής ενότητας κυριάρχησε στην ομιλία του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα στην Κάλυμνο.

Μιλώντας στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι: «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι νησιώτες, οι πολίτες της Καλύμνου πρέπει να είναι ενωμένοι.

Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους εθνομηδενιστές και στο διχαστικό λόγο που εκπέμπουν κάποιοι. Οι ιδεοληψίες και ο εθνομηδενισμός δεν έχουν θέση στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.

Η εργαλειοποίηση των εθνικών μας θεμάτων για να εξυπηρετηθούν κομματικές επιδιώξεις, είναι μια πράξη εθνικά και ηθικά απαράδεκτη.

Απέναντι σε κάθε απειλή για τη χώρα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να διαμορφώνουν μια ενιαία στρατηγική, να υπάρχει εθνική συνεννόηση».

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Καλύμνου και ιδιαίτερα στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι στο Αθηνοκεντρικό Κράτος δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει να ζει κανείς σε νησί και τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτό.

Κατέθεσε τη δική του πρόταση για να μπει η Κάλυμνος στο χάρτη των τουριστικών προορισμών με τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα, αναφέροντας ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αναρριχητικός και καταδυτικός τουρισμός, η τοπική γαστρονομία, αλλά και ο τουρισμός υγείας, αποτελούν πεδία στα οποία η Κάλυμνος μπορεί να επενδύσει στην ποιότητα στον τουρισμό, που σημαίνει περισσότερα έσοδα για τον τόπο.

Ο Μάνος Κόνσολας απευθυνόμενος στους πολίτες, καταληκτικά, τόνισε:

«Εύκολες και μαγικές λύσεις στα προβλήματα δεν υπάρχουν.

Δύο μόνο πράγματα μπορώ να σας υποσχεθώ: αγώνα και συνεχή προσπάθεια.
Γιατί μόνο αυτά γνωρίζω.

Στις προηγούμενες εκλογές, το κεντρικό μου μήνυμα ήταν «Με Δύναμη και Αλήθεια για τα Δωδεκάνησα» και έγινε πράξη.

Προχωράμε μαζί με τη Δύναμη που μου δώσατε, για να έχω μια καθαρή και δυνατή φωνή στη Βουλή για να αναδεικνύω τα προβλήματα της Καλύμνου.

Προχωράμε μαζί με την Αλήθεια στη σχέση που έχουμε μαζί. Γιατί η χώρα υπέφερε από τα ψέματα.

Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί «Με Δύναμη και Αλήθεια» για την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα.

Αλλά και με αγάπη και ενότητα, χωρίς αποκλεισμούς».

O Bουλευτής Δωδεκανήσου, μετά το τέλος της ομιλίας του, έδωσε το λόγο στους πολίτες και απάντησε στις ερωτήσεις τους.