Με κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της λειτουργίας ογκολογικής κλινικής και ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου,  απαντά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στην επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Πολάκη.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η δέσμευση του Υπουργού για τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης (αρ.πρ.:675/17-3-2016) στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Απριλίου 2016, έμεινε στα λόγια αφού δεν προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις για τη στελέχωσή τους.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου, εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει αδράνεια και στασιμότητα.

«Ο Αν. Υπουργός Υγείας επικαλείται ως πρόβλημα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι: ΄΄δεν δύναται να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου, καθώς στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου είχαν ανεγερθεί το 2000, χωρίς πολεοδομική άδεια, μία εκκλησία και ένας παιδικός σταθμός΄΄.

Η κυβέρνηση, αν ήθελε, θα μπορούσε να δώσει άμεση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα με την κατάθεση μιας απλής τροπολογίας.

Δεν το κάνει, όμως, για να συντηρεί το πρόβλημα, αλλά και για να καλύπτει την απροθυμία ή την αδυναμία της να διαθέσει πόρους για τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου», αναφέρει στη Ερώτησή του ο κ. Κόνσολας που ζητά από το Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενώ ζητά να μάθει αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου.  Παράλληλα, ζητά την ίδρυση αυτόνομης ογκολογικής κλινικής με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών.

Σε δήλωσή του ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην αντιπαράθεση του ύφους και του ήθους που επιθυμεί ο  κ. Πολάκης. Οι πολίτες ξέρουν ποιος είμαι, όπως γνωρίζουν και τον κ. Πολάκη.

Αντίθετα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση θα αναγκαστούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτω στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα πρακτικά της Βουλής είναι αδιάψευστος μάρτυρας με τον Αν. Υπουργό Υγείας να στέλνει τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου στην Κρήτη, λέγοντας: «Και από τη Ρόδο πας στην Κρήτη ή από τα άλλα νησιά. Έχει πτήσεις. Δηλαδή, δεν έρχονται όλοι στην Αθήνα. Μην φέρνουμε την καταστροφή!».

Μόνο που οι καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου δεν θέλουν και δεν αντέχουν να πηγαίνουν ούτε στην Κρήτη ούτε στην Αθήνα. Θέλουν να κάνουν τη θεραπεία τους στη Ρόδο και απαιτούν να λειτουργήσει άμεσα ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Ρόδου για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη, αλλά η κυβέρνηση καθυστερεί με δικαιολογίες που δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση, τη δημιουργία του.

Ζητούν τη λειτουργία και στελέχωση ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σε αυτά ζητάμε απαντήσεις και μαζί με εμάς οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας και οι οικογένειές τους.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να τους ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη!».

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσα:

31.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ