Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου να αποχαρακτηρίσει, ως δυσπρόσιτα, τα σχολεία της Λέρου αλλά και τα Γυμνάσια Γενναδίου και Έμπωνα.

Θέτει, μάλιστα, ζήτημα συνολικού επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χαρακτηρισμού των σχολείων ως δυσπρόσιτων.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι, προκειμένου να καλύπτονται οι θέσεις εκπαιδευτικών, η Πολιτεία θέσπισε το χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων κάποιων σχολείων σε νησιά και γεωγραφικά μειονεκτικές περιοχές προκειμένου να διευκολύνει τη στελέχωση αυτών των σχολείων.

Η πρόσφατη, όμως, απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την επανακατάταξη των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2018-2019, συνδέθηκε με τον αποχαρακτηρισμό, ως δυσπρόσιτων, όλων των σχολείων της Λέρου και των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, όπως του Γενναδίου και του Έμπωνα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, ο χαρακτηρισμός των συγκεκριμένων σχολείων ως δυσπρόσιτων, εδραζόταν πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια, συνθήκες και δυσκολίες οι οποίες δεν έχουν μεταβληθεί, ενώ, με τη συγκεκριμένη απόφαση, υπάρχει ο κίνδυνος σε πολλά από αυτά τα σχολεία να δημιουργηθούν κενά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει χαρακτηρισμός και των σχολείων της Καλύμνου ως δυσπρόσιτων, ενώ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει την απόφαση για τα σχολεία της Λέρου και τα Γυμνάσια Γενναδίου και Έμπωνας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

31.08.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΩΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ