Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και τώρα ο Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, ενημέρωσε ότι δεν θα προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στη συγκεκριμένη Ερώτηση.
Αυτή τη φορά, όμως, ήταν έντονη η αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου.
 
Ο Μάνος Κόνσολας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, στην οποία κάνει λόγο για ευτελισμό και καταρράκωση των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ, παράλληλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Έχω δηλώσει ότι τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για αντιπαραθέσεις αλλά για συνεννόηση.
 
Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Ρόδου.
 
Είναι, όμως, απαράδεκτη η στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας αφού, και τις δύο φορές, δεν έχει προσέλθει στη Βουλή.
 
Οφείλω να διαχωρίσω τη στάση και τη συμπεριφορά του Αν. Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, από αυτή του Υπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, ο οποίος συμπεριφέρεται πάντα με ευπρέπεια και τηρεί τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.
 
Ο κ. Πολάκης είναι δεδομένο ότι αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Η συμπεριφορά του, όμως, συνιστά πρόβλημα για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, που ευτελίζονται σε απόλυτο βαθμό με την απροθυμία Υπουργών να έρθουν στη Βουλή και να απαντήσουν σε Επίκαιρες Ερωτήσεις.
 
Κάποιοι, μάλιστα, δηλώνουν αδυναμία και ανειλημμένες υποχρεώσεις και την ίδια ώρα βρίσκονται στο καφενείο της Βουλής.
Ένα είναι βέβαιο: η συζήτηση για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου, θα γίνει στη Βουλή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».
 
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής την ακόλουθη επιστολή:
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Σας εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τη δεύτερη, εντός μιας εβδομάδας, αναβολή της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου, με ευθύνη του Αν. Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη.
 
Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική, που τείνει να γίνει κανόνας, είναι σαφές ότι ευτελίζεται και καταρρακώνεται η έννοια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
 
Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση για να τερματιστούν αυτά τα φαινόμενα, που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του Κοινοβουλίου.
 
Με εκτίμηση,
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου