Την ανάγκη έκδοσης διορθωτικής αναδρομικής απόφασης για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος πολιτών της Κάσου, που αποκλείστηκαν από το κοινωνικό μέρισμα λόγω λανθασμένης καταγραφής του ταχυδρομικού κώδικα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, η χορήγηση κοινωνικού επιδόματος στους πολίτες στα νησιά της Δωδεκανήσου, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ήταν μια αποσπασματική κίνηση για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και απευθυνόταν σε ελάχιστους δικαιούχους.

Ακόμα, όμως, και αυτό το «φιλοδώρημα» δεν μπορεί να εκταμιευθεί για τους δικαιούχους που κατοικούν στην Κάσο, λόγω της καταγραφής λανθασμένου ταχυδρομικού κώδικα.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι, μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε αυτό το λάθος από τα συναρμόδια υπουργεία και την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) δεν έχει γίνει καμία κίνηση αποκατάστασης αυτής της άνισης αντιμετώπισης εις βάρος των πολιτών της Κάσου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

31.01.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ