Το ζήτημα δημιουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης στην Κάρπαθο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπογραμμίζει ότι, το νέο νοσοκομείο της Καρπάθου, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία και δυνατότητα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς τους πολίτες του νησιού αλλά και όμορων νησιών, με τη δημιουργία τμήματος αιμοκάθαρσης.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα, οι ασθενείς στην Κάρπαθο και στην Κάσο με νεφρική ανεπάρκεια, χρόνιες μολύνσεις των νεφρών, γενετικές ασθένειες και νεοπλασματικές ασθένειες ταλαιπωρούνται, αφού είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στη Ρόδο, στην Κρήτη και στην Αθήνα για τις απαραίτητες αιμοκαθάρσεις.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι δημιουργία υποδομής για τη λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο νέο νοσοκομείο του νησιού επιβάλλεται από τις ίδιες τις συνθήκες.
Αυτό που προέχει, είναι να εγκριθεί, επιτέλους, ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου και να συμπεριληφθεί σε αυτόν και η μονάδα αιμοκάθαρσης.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

30.11.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ