«Τίθεται πλέον σαφές ζήτημα για την επάρκεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να διαχειρίζονται όχι μόνο το προσφυγικό αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
 
Η Τουρκία κατάφερε να πάρει τα πάντα ενώ η Ελλάδα ηττήθηκε κατά κράτος.
 
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο κοινό ανακοινωθέν για την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής παράνομων μεταναστών που έχει υπογράψει με την Ελλάδα αλλά και το πλαίσιο και τον τρόπο επαναπροώθησής τους, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να εγκλωβίζονται όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα.
 
Χθες στη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, επισφραγίστηκε ο ενταφιασμός της αναλογικής κατανομής προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Όλοι, πλέον, μιλούν για εθελοντική φιλοξενία και ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την παραμονή και φιλοξενία ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
 
Ο κ. Πρωθυπουργός, ακόμα και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, επιχείρησε να παρουσιάσει τη δημιουργία hot spot στα νησιά, ως ευρωπαϊκή πολιτική.
 
Στην πραγματικότητα, αποτελεί δική του επιλογή και το χειρότερο είναι ότι αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν σε νησιά που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς».