1ον: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπάτησε τους πολίτες των νησιών. Συνειδητά μετατρέπει τα hot spot στα νησιά σε αποθήκες ανθρώπων, συνειδητά εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
 
2ον: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται ούτε να κλείσει τα hot spot, με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα αλλά ούτε και να αποσυμφορήσει τα νησιά. Ο κ. Μουζάλας το είπε ξεκάθαρα. Μας είπε, μάλιστα, το εξής αμίμητο: αν πάρουμε τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από τα  νησιά, τότε θα παραβιάσουμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
3ον: Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση μειωμένης εθνικής ευθύνης και συνείδησης. Μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη χώρα, που δεν αντιλαμβάνεται ότι τα νησιά μας είναι ο πιο ευαίσθητος εθνικός χώρος.
 
Στη σημερινή συζήτηση, πήρε το λόγο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, 
κ. Καματερός. Ο συμπατριώτης μας Βουλευτής επιχείρησε να χαρακτηρίσει ακροδεξιούς όσους έχουν αντίθετη άποψη με τη δική του.
 
Έχω αποδείξει την προσήλωσή μου στις δημοκρατικές αρχές, αλλά και την απέχθειά μου για τα άκρα.
 
Για μένα μπορεί να μιλήσει ο σεβαστός μου Μανώλης Γλέζος, τον οποίο υπερασπίστηκα ακαριαία και δημόσια μετά την επίθεση που δέχθηκε από την Χρυσή Αυγή. 
 
Είναι λοιπόν ακροδεξιοί οι 8.000 πολίτες της Κω που εξέφρασαν με την υπογραφή τους, την αντίθεσή τους στη μετατροπή του νησιού τους σε αποθήκη ανθρώπων και ανεξέλεγκτο καταυλισμό;
 
Είναι ακροδεξιοί οι φορείς του νησιού που ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας, αλλά και αποσυμφόρηση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί;
 
Σε ό, τι με αφορά, κρίνομαι από το δημόσιο λόγο και τις παρεμβάσεις μου. Κρίνομαι, καθημερινά, από τους πολίτες της Δωδεκανήσου. Μπορώ να κοιτάζω τους συμπατριώτες μου στα μάτια, να κυκλοφορώ ελεύθερα στην Κω, στη Λέρο και στα άλλα νησιά, χωρίς να φοβάμαι και να ντρέπομαι».