«Για μία ακόμα φορά, η Ρόδος αδικείται κατάφωρα.
Αντί για τη Ρόδο, το τμήμα διοίκησης τουρισμού θα έχει ως έδρα τη Χίο.
 
Υπενθυμίζω ότι το Νοέμβριο του 2014, ο τότε Υπουργός Παιδείας, κ. Λοβέρδος, ανακοίνωσε την ίδρυση Τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο.
 
Αμέσως μετά υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο.
 
Υπενθυμίζω, επίσης, ότι με τροπολογία που είχε κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2014, θεσπίστηκε η ίδρυση τμημάτων αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών και ναυτιλιακών σπουδών στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αιγαίου (με έδρα τη Ρόδο για το τμήμα τουριστικών σπουδών), που θα απευθύνονταν σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή υπονόμευσε, ανοιχτά και απροκάλυπτα, την ίδρυση των δύο τμημάτων τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο, του ελληνόφωνου και του αγγλόφωνου.
 
Συνειδητά δεν προχώρησε στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, στην οποία δεν πρόλαβε να προχωρήσει λόγω των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση.
 
Έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση της Συγκλήτου, που βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την προηγούμενη απόφαση, η οποία ανακηρύσσει τη Χίο ως έδρα του τμήματος διοίκησης τουρισμού.
 
Για κάποιους η αλλαγή κυβέρνησης δεν σηματοδοτεί την έννοια της συνέχειας του Κράτους.
Θεωρούν ότι έχει επέλθει καθεστωτική αλλαγή.
 
Η δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο, υπηρετεί την ιδέα της ορθολογικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
 
Το θέμα δεν πρόκειται να μείνει εδώ.
 
Η τοπική κοινωνία της Ρόδου και οι φορείς οφείλουν να αντιδράσουν, με τη δική τους, άλλωστε, στήριξη δρομολογήσαμε την ίδρυση των πανεπιστημιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο.
 
ʼμεσα θα καταθέσω και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας».