Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλαιολόγο, τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων αλλά και πολίτες στην Αρνίθα, στο Βάτι, στην Κατταβιά, στο Ασκληπειό, στη Λαχανιά, στην Ίστριο, στην Απολακκιά και στο Γεννάδι.
 
Έγινε ευρεία συζήτηση για μία σειρά προβλημάτων της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση των πληγών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν.
 
Έγινε αναφορά σε έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν ή να δρομολογηθούν και αφορούν στο αποχετευτικό, το αλιευτικό καταφύγιο στο Πλημμύρι και το οδικό δίκτυο.
 
Τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του Περιφερειακού Ιατρείου με έναν ακόμα γιατρό αλλά και μια σειρά απαραίτητων έργων που πρέπει να εκτελεστούν στον τομέα της ύδρευσης, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου αλλά και με παρεμβάσεις στο δίκτυο.
 
Ο κ. Κόνσολας, στην τοποθέτησή του επισήμανε:
 
«H περιοχή της Νότιας Ρόδου δοκιμάστηκε σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
 
ʼμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης.
 
Δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων, τη στιγμή μάλιστα που μπήκαμε στο φθινόπωρο.
 
Θεωρώ, επίσης, ότι η περιοχή θα πρέπει να τύχει αντισταθμιστικών οφελών που θα συνδεθούν με την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ αλλά και με την επένδυση στο Πρασονήσι .
 
Είναι ανάγκη να δούμε εκ νέου το αναπτυξιακό πρότυπο της περιοχής. Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη αλλά και ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης στη Νότια Ρόδο. Με την αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναδιάρθρωση της παραγωγής και τη δημιουργία πρότυπων και καινοτόμων μονάδων αλλά και με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο άρδευσης που θα καλύπτει τις ανάγκες».