Τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Ύδρας αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις τριτοκοσμικές εικόνες που προκλήθηκαν από την 35ωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η Ύδρα, ένας από τους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας,  δεν είχε βιώσει ανάλογες στιγμές και εικόνες κατά το παρελθόν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η έλλειψη ηλεκτροδότησης προκάλεσε και τη διακοπή της υδροδότησης στο νησί αφού η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ρεύμα.

Παράλληλα, σταμάτησε και η λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων βιολογικού καθαρισμού, με αποτέλεσμα στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα να προστεθεί και η δυσοσμία.

Οι χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ανακυκλώθηκε από ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλήττοντας την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Τουρισμού να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει, άμεσα, ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και αποκατάστασης της τουριστικής φήμης της Ύδρας, σε συνεργασία με το Δήμο, την Ένωση Ξενοδόχων και τους φορείς του νησιού.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

29.08.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ