Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, που αγγίζει και ξεπερνά το 40% και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται με τη νέα οργανωτική δομή της.

 

Ο Βουλευτής αναφερόμενος σε αυτό, έθεσε στον κ.Κικίλια την ανάγκη επανεξέτασης και επαναξιολόγησης αυτής της δομής τονίζοντας ότι το προηγούμενο μοντέλο, με τις δυο Αστυνομικές Διευθύνσειςλειτουργούσεκαλύτερα.

 

Επίσης ο κ.Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό δημόσιαςτάξης τηνενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της αστυνομίας στα νησιά,επισημαίνονταςότι υπάρχουνπολλάπροβλήματα με τα οχήματα και τονεξοπλισμό.

 

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε από τον κ.Κικίλια να υπάρξει μια πρώτη φάση ενίσχυσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα με προσωπικό, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης αλλά και του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

 

Σε ότι αφορά το τελευταίο έγινε εκτενής συζήτηση ανάμεσα στον Βουλευτή Δωδεκανήσου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

 

Ο κ.Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό να ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 116 του 2007 που προβλέπει την ίδρυση τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω, με την αντίστοιχη στελέχωση τους από συνοριοφύλακες.

 

Ο κ.Κικίλιας, δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα άμεσα και ανέφερε στοΒουλευτή ότι θα έχει τη δυνατότητα με την επίσκεψη του στη Ρόδο να συνεργαστείκαι με τα στελέχη της ΕλληνικήςΑστυνομίας για τα ζητήματα αυτά.

 

Σε δήλωση του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

 

«Zήτησα από τον κ.Κικίλια να υπάρξει άμεση ενίσχυση με προσωπικό, σε πρώτη φάση, των υπηρεσιών της αστυνομίας στα Δωδεκάνησα ακόμα και με τη θέσπιση κινήτρων για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά.

 

Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν και τα δύο τμήματα συνοριοφυλάκων σε Ρόδο και Κω, όπως προβλεπόταν άλλωστε από το Προεδρικό Διάταγμα 116/2007. Είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις μεταγωγές».