Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, κυρίας Παπανάτσιου, που υπεραμύνθηκε της επιβολής του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι η κυρία Παπανάτσιου έχει πλήρη άγνοια για τις επιπτώσεις της φοροεπιδρομής στον τουρισμό, που έχει εξαπολύσει, εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επιμένει στην επιβολή ενός άδικου, παράλογου και οριζόντιου φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που είναι βέβαιο ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας. Λέει, μάλιστα, ότι οι επιπτώσεις του νέου αυτού φόρου θα αξιολογηθούν στο τέλους του 2018.

Το γεγονός ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,5% το 2016, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, που κατέστησαν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν, δεν λέει τίποτα στο Υπουργείο Οικονομικών, ούτε και στο Υπουργείο Τουρισμού, που απλά παρακολουθεί.

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο τουριστικό μας προϊόν: Η κατάργηση του φόρου διαμονής, η σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και την εστίαση, καθώς και η μείωση, μέσα σε δύο χρόνια, του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%».