Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία το ζήτημα που ανέκυψε με το Διοικητή του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία.

Με Ερώτηση που κατατέθηκε και μεταξύ των άλλων συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕ∆∆) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο διοικητής του νοσοκομείου, που επελέγη από την κυβέρνηση, δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών και δεν τους προσκόμισε ούτε όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018  (πρόκειται για: πράξη ισοτιμίας διδακτορικού της αλλοδαπής, μεταπτυχιακού Οικονομικών Επιστημών, πτυχίου Μαθηματικών και πτυχίου Φιλοσοφίας).

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον ΔΟΑΤΑΠ και το ΕΚΠΑ, που επιβεβαίωσαν την ανυπαρξία των εν λόγω τίτλων σπουδών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση που αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει διαδικασίες ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων λειτουργών και  υπαλλήλων που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι διαπιστώνουν, πλέον, που οδήγησαν αυτές οι πρακτικές….

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

 

29.01.2019_ΕΡΩΤΗΣΗ_Τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργών Υγείας γα τα πλαστά πτυχία του Διοικητή του Γ.Ν Νίκαιας!