Στη συνάντηση συζητήθηκαν, συνολικά, τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων.
 
Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, στάθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα της υπερφορολόγησης των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και των υπέρογκων επιβαρύνσεων στις ασφαλιστικές εισφορές.
 
Συζητήθηκαν, επίσης, θεσμικά ζητήματα και προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα τουριστικά καταλύματα και τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων.
 
Σε δήλωσή του ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει:
 
«Τουριστική ανάπτυξη δεν υπάρχει χωρίς τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
 
Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει στοχοποιήσει τον τουρισμό, επιβάλλοντας εξοντωτικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.
 
Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
 
Με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μέσα σε δύο χρόνια.
 
Με σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί.
 
Με νέο και απλοποιημένο μηχανισμό πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και με ένα σύστημα ελέγχου και αυστηρών κυρώσεων για τα παράνομα τουριστικά καταλύματα.
 
Με δυνατότητα ένταξης των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών τους».