Αιχμηρή προς την κυβέρνηση ήταν η τοποθέτηση του Τομεάρχη Τουρισμού και εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνου Κόνσολα, στο νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό, σχετικά με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στο Ελληνικό Δημόσιο να παραχωρήσει κατόπιν σύμβασης σε ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού (ή σε εταιρεία που έχει συσταθεί), πέραν των δεκαέξι (16) μαρίνων που έχουν χωροθετηθεί με το ν.2160/1993 και τους λοιπούς τουριστικούς λιμένες που έχουν δημιουργηθεί από το ίδιο το Δημόσιο.

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή, έθεσε το θέμα της Μαρίνας Κω προς την Υπουργό Τουρισμού.

H Μαρίνα Κω διεκδικείται, πλέον, από το Υπερταμείο που δημιουργήθηκε με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σε ισχύ σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Κω, με το Δήμο να καταβάλλει κανονικά το ετήσιο μίσθωμα και να έχει προχωρήσει σε επενδύσεις. Η Μαρίνα, θα είχε περάσει σίγουρα στο Υπερταμείο αν δεν υπήρχε το εμπόδιο αυτής της σύμβασης.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Υπουργό Πολιτισμού, χωρίς να πάρει απάντηση:

1ον: Τι θα συμβεί με τους τουριστικούς λιμένες που έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους ή σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν Δήμοι και  το Υπερταμείο.

2ον: Αν υπάρχει  σχεδιασμός από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού για τη χωροθέτηση νέων τουριστικών λιμένων, που, σύμφωνα με το άρθρο 35, θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε Δήμους. Εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός δικτύου μαρίνων στην Κω, που, όμως, χωρίς χωροθέτηση δεν μπορεί να προχωρήσει.