Γνωρίζετε από τις έντονες παραστάσεις και διαμαρτυρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης, το οποίο έχει μείνει με μία μόλις γιατρό που έχει υπερβεί τα όρια της αντοχής της.
 
Σας επισημαίνω ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της Σύμης προσεγγίζουν τους 3.000 ενώ ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται τη θερινή περίοδο αφού αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
 
Αντιλαμβάνεστε, συνεπώς, ότι δεν μπορεί να είναι υποστελεχωμένες, στο έσχατο επίπεδο, οι δομές δημόσιας υγείας του νησιού.
 
ʼμεσα θα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σύμης.
 
Ταυτόχρονα, ως άμεση λύση, πρέπει να επανέλθει το μέτρο της κάλυψης κενών θέσεων στα νησιά με στρατεύσιμους γιατρούς, μία πρόταση που είχα καταθέσει και παλαιοτέρα στα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής ʼμυνας.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1. Με ποιο τρόπο και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να καλύψει άμεσα τις δύο κενές θέσεις γιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης.
 
2. Αν το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στα νησιά με στρατεύσιμους γιατρούς.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου