Η ανταπόκριση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο αίτημα του Βουλευτή για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα με προσωπικό, υπήρξε άμεση.
 
Στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, 30 αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
 
Πρόκειται για αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, οι 20, εκ των οποίων, θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και οι 10 στις υπηρεσίες της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης.
 
Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφέρει:
 
«Κατά πρώτο λόγο, πρέπει να συγχαρώ τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Αντιτρομοκρατική για τη σημαντική επιτυχία που είχαν, αποτρέποντας ένα τρομοκρατικό χτύπημα, που είναι βέβαιο ότι θα είχε βαρύ κόστος από πολλές πλευρές.
 
Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που δείχνει να αντιλαμβάνεται το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα.
 
Θεωρώ ότι πέρα από τις τοποθετήσεις 30 αστυνομικών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πρέπει να υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση.
 
Επαναφέρω, επίσης, και την ανάγκη ενεργοποίησης του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την δημιουργία τμημάτων συνοριοφυλάκων, για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, σε Ρόδο και Κω».