Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Έμπωνα, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Κυριακούλης και Παλλάς, οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Έμπωνα, Κρητηνίας και Μονολίθου και πολίτες της περιοχής.
 
Σε ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής αλλά και των τοπικών κοινοτήτων, με έμφαση στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την παρουσία ασθενοφόρου στην περιοχή. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων που βρίσκεται σε εξέλιξη και την κατανομή που θα υπάρξει στα Δωδεκάνησα, προκειμένου να υπάρξει και συνολική κάλυψη της Ρόδου.
 
Έγινε εκτεταμένη αναφορά στο παραγωγικό δυναμικό της περιοχής στον πρωτογενή τομέα που μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική με την ολοκλήρωση του φράγματος της Κρητηνίας αλλά και στην ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης των κάστρων Κρητηνίας και Μονολίθου, για τα οποία ο κ. Κόνσολας έχει θέσει ζήτημα χρηματοδότησης με πόρους του ΤΑΠΑ ή μέσω ενός τομεακού προγράμματος για τον πολιτισμό.
 
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
 
«H ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Αταβύρου έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει πρότυπο σύνδεσης του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα με τον τριτογενή.
 
Όλοι επισημαίνουν την ανάγκη ολοκλήρωσης του φράγματος της Κρητηνίας, η κατασκευή του οποίου άρχισε από το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
 
Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, ολιγωρίες και σκοπιμότητες για όλα όσα έγιναν και κυρίως όλα όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο.
 
Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, είναι ένα έργο που θα δώσει ώθηση και δυναμική στην αγροτική παραγωγή.
 
Είναι, όμως, ανάγκη να αρχίσουμε να αξιοποιούμε και το περιβαλλοντικό και φυσικό κεφάλαιο της περιοχής, με την ανάπλαση και ανάδειξη της λίμνης  Νάνων και τη δημιουργία υποδομών δάσους αναψυχής στις Πλουμάδες».