Την άμεση τοποθέτηση γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτηση, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το Περιφερειακό Ιατρείο στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου εξυπηρετεί, εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή, και τις κοινότητες Σιανών και Μονολίθου και καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ενός πληθυσμιακού συνόλου 1.200 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι υπερήλικες.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει γιατρός, ενώ οι δύο τελευταίοι αγροτικοί γιατροί που υπηρέτησαν στο Π.Ι. Αγίου Ισιδώρου έφυγαν πριν τη λήξη της θητείας τους.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να δει με ιδιαίτερη προσοχή το πρόβλημα και να δώσει λύση, αφού ο γιατρός που υπηρετεί στο Π.Ι Αγίου Ισιδώρου, ενισχύει και τη λειτουργία του Κ.Υ. Έμπωνα προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν εκεί σε εφημερίες.

Θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα αγροτικός γιατρός ή εναλλακτικά και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, να τοποθετηθεί στρατεύσιμος γιατρός.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

3.07.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ Π.Ι. ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ