Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Πυλώνας, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής αναφέρει ότι οι αίθουσες διδασκαλίας των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου βρίσκονται στο ανώτατο όριο χωρητικότητας μαθητών, ενώ η στενότητα των χώρων εγείρει και ζήτημα ασφαλείας για τους μαθητές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης αιθουσών, δεν μπορεί να λειτουργήσει αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχει προμηθευτεί το σχολείο.
Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος γραφείου για το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι χρησιμοποιούν, ως γραφεία, τους διαδρόμους του σχολείου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει πόρους για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοτικού σχολείου Πυλώνας, μέσα από τους πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όπως έχει κάνει και για άλλα σχολεία της χώρας.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας.

3.05.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΩΝΑΣ