Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία προτείνει τη δημιουργία Νέου Φορέα Διαχείρισης στο Φράγμα της Απολακκιάς.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ο σημερινός φορέας με την επωνυμία «Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων», δεν μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια την κατάσταση. Αναφέρει, επίσης, ότι οι κλιματικές συνθήκες, με τον περιορισμό των βροχοπτώσεων, αλλά και η ανυπαρξία ενός πλαισίου ορθολογικής κατανάλωσης, έχει περιορίσει σημαντικά τα αποθέματα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης του Φράγματος με τη συμμετοχή του κράτους, της αυτοδιοίκησης αλλά και των αγροτών.

Ο νέος αυτός φορέας θα έχει την αρμοδιότητα, αλλά, κυρίως, την ευελιξία και τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα αποθέματα, την υλοποίηση έργων, τη συντήρηση των υποδομών του φράγματος και την εφαρμογή ενός ορθολογικού μοντέλου κατανάλωσης που θα εξαλείψει τη σπατάλη, ασκώντας τους αναγκαίους ελέγχους και την εποπτεία.

Ο νέος φορέας θα μπορεί, επίσης, να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις, αλλά και την περιοχή του Φράγματος της Απολακκιάς για την ανάπτυξη ήπιων μορφών οικονομικής και αθλητικής δραστηριότητας (ναυταθλητικές εγκαταστάσεις) για να υπάρχουν έσοδα.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

25.04.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ