Εκθέτει το Υπουργείο Υγείας η απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε καταθέσει Ερώτηση αναδεικνύοντας την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού, αλλά και προετοιμασίας, για να μην μείνουν οι Λειψοί χωρίς γιατρό, με δεδομένο ότι, σε λιγότερο από δύο μήνες, λήγει η θητεία των γιατρών, που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας να προετοιμάσουν την κάλυψη των δύο θέσεων αγροτικών γιατρών στους Λειψούς που θα μείνουν κενές, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Μια άμεση λύση είναι η τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού, με τη διαφορά, όμως, ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση των δύο Υπουργείων.

Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι: «Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα προς το ΥΠΕΘΑ, ώστε να εξετασθεί δυνατότητα κάλυψης των Λειψών από στρατεύσιμους ιατρούς, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 8 παρ. α του ν.4361/2016 (ΦΕΚ Α  ́10)».

Το παραπάνω, σημαίνει ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί έως σήμερα, εκτός αν το Υπουργείο Υγείας έχει βρει άλλη λύση, την οποία θα πρέπει να ανακοινώσει άμεσα.

 

Επισυνάπτεται η Ερώτηση που κατέθεσα και η Απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

14.03.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ_ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ