ʼμεσα και εντός της ημέρας δρομολογούνται οι διαδικασίες για την απόσπαση από το ΕΚΑΒ, οδηγών ασθενοφόρων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Κω, μέχρι να δημιουργηθεί στη συνέχεια ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο νησί.
 
Ο Μάνος Κόνσολας που είχε αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάλυμνο και Κάρπαθο, ζήτησε να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ, ενόψει της νέας αναδιάρθρωσης, και στη Λέρο, την αναγκαιότητα του οποίου αντιλήφθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Παπαγιαννίδης.
 
Επισήμανε, επίσης, ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι τυπικές διαδικασίες για την λειτουργία των τεσσάρων νέων σταθμών του ΕΚΑΒ στα νησιά και να στελεχωθούν, κατά προτεραιότητα, από τις νέες προσλήψεις. 
 
Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει: 
 
«Περιμένω να υλοποιηθεί άμεσα η απόσπαση οδηγών του ΕΚΑΒ για τον ένα μήνα της διαθεσιμότητας των οδηγών των νοσοκομείων, μέχρι οι τελευταίοι να μεταταγούν στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου της Κω. 
 
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να λειτουργήσουν γρήγορα οι νέοι σταθμοί του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο και Λέρο. 
 
Η προοπτική αυτή αποτελεί μια πολύ θετική συνεισφορά στον τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.
 
Έθεσα στον κ. Παπαγιαννίδη και το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών της Ρόδου, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο αλλά και της εφαρμογής των γεωγραφικών κριτηρίων για την κάλυψη περιοχών, όπως ο Έμπωνας και η Νότια Ρόδος.
 
Είναι σαφές ότι πρέπει να επικρατούν διαφορετικά κριτήρια για δυσπρόσιτες, γεωγραφικά, περιοχές και χωριά, αφού ο χρόνος αναμονής και μετάβασης με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μπορεί να υπερβαίνει τα συνηθισμένα».