Η συζήτησή της θα προσδιοριστεί για την προσεχή εβδομάδα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε ζητήσει από τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης να διατυπώσουν ξεκάθαρα τη βούληση τους για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, είτε ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ή για τη στέγαση δομών δημόσιας υγείας, είτε για τη στέγαση των Δικαστηρίων, θέτοντας ως προαπαιτούμενο μαζί με τη βούληση να υπάρχει και σχετικός προϋπολογισμός για τις εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης των χώρων. 
 
Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει: 
 
«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που αναδεικνύει κρίσιμα ζητήματα, πρέπει να είναι σεβαστός από όλους. 
 
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. 
 
Κανείς από εμάς δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί τη γκετοποίηση του παλιού νοσοκομείου, τη μετατροπή του σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Ρόδου. 
 
Υπάρχουν εξαγγελίες, σχεδιασμοί. Δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια αλλά να αναζητήσουμε την πιο ρεαλιστική λύση. 
 
Ο Υπουργός Υγείας, σε επικοινωνία που είχα μαζί του, μου ανέφερε ότι έχει σχέδιο, πρόταση αλλά και τους απαραίτητους πόρους για να αξιοποιήσει το χώρο του παλιού νοσοκομείου. Αναμένουμε στη Βουλή, τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, για να το αναπτύξει και να ακούσει και τις δικές μας απόψεις και προτάσεις».
 
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς
1. Κύριο Υπουργό Υγείας
2. Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 
 
ΘΕΜΑ : ” Αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου” 
 
Κύριε Υπουργέ 
 
Μετά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Ρόδου, προέκυψε η ανάγκη της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου στην πόλη. 
 
Κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί σχέδια και προθέσεις αξιοποίησης του, χωρίς όμως να υλοποιηθούν ή να δρομολογηθούν. 
 
Το αποτέλεσμα είναι να έχει παραδοθεί το κτίριο στη φθορά και στην παρακμή του χρόνου αλλά και να έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών και τέλεσης παραβατικών πράξεων αλλά και συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων. 
 
Οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν άλλα περιθώρια ανοχής, δεν μπορούν να βλέπουν τη ”γκετοποίηση” και υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και δεδομένες ανάγκες. 
 
Το Υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει τη δημιουργία Αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας στο συγκεκριμένο χώρο ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επί υπουργίας του κ.Ρουπακιώτη αλλά και παλαιότερα, είχε εξαγγείλει νομοθετική ρύθμιση ώστε να περιέλθει σε αυτό η αρμοδιότητα και να στεγαστούν στο παλιό νοσοκομείο, τα δικαστήρια της Ρόδου. 
 
Υπάρχει επίσης και ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Ρόδο, τη στιγμή μάλιστα που πληρώνει ενοίκιο για να στεγάζεται και δεν επαρκούν και οι χώροι για τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 
 
Η τοπική κοινωνία απαιτεί να υπάρξει οριστική λύση. Να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού νοσοκομείου άμεσα, από όποιο υπουργείο έχει τις διαθέσιμες πιστώσεις αλλά και την πραγματική βούληση να υλοποιήσει όσα έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω 
 
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί
 
 Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός τους για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και αν είναι σε θέση να δρομολογήσουν και να χρηματοδοτήσουν την αξιοποίηση του.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου