Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου είχε προμηθευτεί κινητή μονάδα για να διενεργεί τεχνικό έλεγχο οχημάτων σε αυτά τα νησιά και να εκδίδει και τα ανάλογα πιστοποιητικά.
 
Δυστυχώς, η πιστοποίηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ της Περιφέρειας έχει καθυστερήσει να δοθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών.
 
Η Περιφέρεια έχει εκδώσει απόφαση παράτασης του ελέγχου, στις 10-2-2014, για τα Ι.Χ οχήματα μόνο. Αυτό σημαίνει ότι φορτηγά, λεωφορεία αλλά και οχήματα των νησιωτικών δήμων θα πρέπει να μετακινηθούν στη Ρόδο, σε ό,τι αφορά στα Δωδεκάνησα.
 
Η μετακίνηση σημαίνει απώλεια χρόνου αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση αφού ο έλεγχος δεν μπορεί να διενεργηθεί αυθημερόν ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τα δρομολόγια επιστροφής των πλοίων.
 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι πολίτες των νησιών στερούνται μιας αυτονόητης υπηρεσίας, που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα για ένα ζήτημα που αφορά την οδική ασφάλεια.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση πιστοποίησης από το Υπουργείο Μεταφορών στην κινητή μονάδα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου.
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου