Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ να επισκέπτεται τα νησιά για να πιστοποιεί τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.
 
Παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί παράταση της πιστοποίησης για τα Ι.Χ οχήματα των νησιών, είναι επιβεβλημένο να λειτουργήσει η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ. 
 
Όπως τονίζει ο κ.Κόνσολας, φορτηγά, λεωφορεία αλλά και οχήματα των Δήμων πρέπει να μετακινηθούν στη Ρόδο, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ αφού η παράταση ισχύει μόνο για τα Ι.Χ οχήματα.
 
Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:
 
«Οι πολίτες στα νησιά ζητούν το αυτονόητο. Να περνάνε από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους στον τόπο που μένουν και να μην χρειάζεται να μετακινούνται.
 
Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να αντιληφθεί ότι οι μετακινήσεις στο νησιωτικό χώρο έχουν κόστος. Οφείλει να επιταχύνει τη διαδικασία για την πιστοποίηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου».
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κόνσολα, έχει ως εξής:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
 
Προς
Κύριο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
 
ΘΕΜΑ : «Επιτάχυνση των διαδικασιών για την πιστοποίηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Όπως γνωρίζετε στα μικρά αλλά και μεσαίου μεγέθους νησιά του Αιγαίου δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ιδιωτικά ή κρατικά ΚΤΕΟ.
 
Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου είχε προμηθευτεί κινητή μονάδα για να διενεργεί τεχνικό έλεγχο οχημάτων σε αυτά τα νησιά και να εκδίδει και τα ανάλογα πιστοποιητικά.
 
Δυστυχώς, η πιστοποίηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ της Περιφέρειας έχει καθυστερήσει να δοθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών.
 
Η Περιφέρεια έχει εκδώσει απόφαση παράτασης του ελέγχου, στις 10-2-2014, για τα Ι.Χ οχήματα μόνο. Αυτό σημαίνει ότι φορτηγά, λεωφορεία αλλά και οχήματα των νησιωτικών δήμων θα πρέπει να μετακινηθούν στη Ρόδο, σε ό,τι αφορά στα Δωδεκάνησα.
 
Η μετακίνηση σημαίνει απώλεια χρόνου αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση αφού ο έλεγχος δεν μπορεί να διενεργηθεί αυθημερόν ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τα δρομολόγια επιστροφής των πλοίων.
 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι πολίτες των νησιών στερούνται μιας αυτονόητης υπηρεσίας, που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα για ένα ζήτημα που αφορά την οδική ασφάλεια.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση πιστοποίησης από το Υπουργείο Μεταφορών στην κινητή μονάδα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου.
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου