«Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη Λέρο ως χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Τουρισμού για την ανυπαρξία σχεδίου, αλλά και δράσεων για την τουριστική προβολή της Λέρου και για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από το μεταναστευτικό στον τουρισμό του νησιού.

Ο κ. Κόνσολας κατέθεσε και την διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου-Λειψών η οποία καταγγέλλει ότι η Λέρος αποκλείστηκε από την καμπάνια του  Υπουργείου  Τουρισμού  και  του  ΕΟΤ  για  την υλοποίηση  δημοσιογραφικών  ταξιδιών  εκπροσώπων  μεγάλων  Μ.Μ.Ε.  της  Τουρκίας,  που  αποφασίστηκε  να  γίνει  για  τα  νησιά  του  βορείου  Αιγαίου  Λέσβο,  Χίο  και  Σάμο, με στόχο την προβολή τους.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι, δύο χρόνια μετά, το Υπουργείο Τουρισμού:

1ον: Δεν έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα προβολής και αποκατάστασης της εικόνας της Λέρου ως τουριστικού προορισμού, με απόλυτα συγκεκριμένες δράσεις και σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

2ον:  Δεν είναι σε θέση να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τις δράσεις αλλά και τους πόρους που διέθεσε αυτά τα δύο χρόνια για την τουριστική προβολή της Λέρου και για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό από το μεταναστευτικό. Προφανώς γιατί η ανυπαρξία αυτών των στοιχείων επιβεβαιώνει και την ανυπαρξία δράσεων.

Παράλληλα, θέτει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Υπουργό Τουρισμού:

– Ποιες δράσεις αναλυτικά έχει χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Λέρου και την αποκατάσταση της εικόνας της, ως τουριστικού προορισμού, το 2015, το 2016 και το 2017, ανά έτος, αλλά και τα ποσά που διατέθηκαν;

– Εάν προτίθεται να εντάξει το νησί στο πρόγραμμα οργάνωσης δημοσιογραφικών ταξιδιών από ΜΜΕ της Τουρκίας στη Λέρο, για την τουριστική προβολή του νησιού, όπως ισχύει για το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και οργανώνει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για να νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

29.08.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΤΟ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΟΤ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ