Επισήμανε, επίσης, στον κ. Σεμέτα ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντλήσει τα όριά της και η υπερφορολόγηση δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου αύξησης των φορολογικών εσόδων.
 
Ο κ. Κόνσολας ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα με πρώτο, αυτό της αύξησης του Φ.Π.Α στην εστίαση που δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα έσοδα, ενώ δημιούργησε και προβλήματα στον κλάδο, με αποτέλεσμα να κλείσουν ή να συρρικνωθούν πολλές επιχειρήσεις μέσα στο 2012.
 
Ο κ. Κόνσολας τάχθηκε υπέρ της μείωσης του Φ.Π.Α στην εστίαση, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και, με την άνοδο του τζίρου, θα αυξηθούν και τα φορολογικά έσοδα.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον κ. Σεμέτα και για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στις νησιωτικές περιοχές. Επισήμανε ότι το κόστος μεταφοράς είναι αρκετά υψηλό και πρέπει να υπάρξουν κινήσεις που θα αφαιρούν επιβαρύνσεις στην τιμή του εισιτηρίου. Μία από αυτές είναι και η μείωση του Φ.Π.Α.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σεμέτα δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις στο Συμβούλιο των Επιτρόπων ενώ θα αναζητήσει και περισσότερα στοιχεία για τα δύο αυτά θέματα που έθεσε ο κ. Κόνσολας.
 
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο κ. Σεμέτα είναι καλόπιστος συνομιλητής.
 
 Πρέπει να έχει την αληθινή και πραγματική εικόνα για τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες και αυτήν επιχείρησα να του μεταφέρω.
 
 Θεωρώ ότι έχουν όλοι αντιληφθεί ότι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α, που ισχύουν στα νησιά μας, δεν είναι προνόμιο αλλά αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της τοπικής μας οικονομίας.
 
 Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, προχωρά σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και ζητά χώρο και χρόνο για να αναπνεύσει. Για να αναζωογονηθεί η οικονομική δραστηριότητα.
 
 Η υπερφορολόγηση δεν αποδίδει όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, δεν οδηγεί στην αύξηση των φορολογικών εσόδων.
 
 Αντίθετα, αυτή μπορεί να προέλθει μέσα από μέτρα που τονώνουν τη ζήτηση, όπως η μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση και στα εισιτήρια των πλοίων, δύο κινήσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας αλλά και τη νησιωτική οικονομία».
 
 Αύριο ο κ. Κόνσολας θα συναντηθεί με τον κ. Γιόζεφ Ντολ, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή.