«Η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου αγνοώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο με την επωνυμία «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου» που δόθηκε σε διαβούλευση, είναι εμφανές ότι δεν αντιμετωπίζονται οι ιδιαιτερότητες του κτηματολογικού καθεστώτος της Δωδεκανήσου αλλά η κυβέρνηση επιλέγει τις οριζόντιες ρυθμίσεις.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση καταργεί τα Κτηματολόγια Ρόδου και Κω-Λέρου αλλά και τα υποθηκοφυλακεία, όμως δεν προβλέπει στο νομοσχέδιο καμία απολύτως ρύθμιση για την τήρηση, ενημέρωση και λειτουργία του συστήματος μεταγραφών του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου.

«Αυτή τη στιγμή, καταργείται ο Κτηματολογικός Κανονισμός Δωδεκανήσου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω-Λέρου, προκειμένου να ενταχθεί στην ενιαία βάση δεδομένων και να είναι δυνατή η άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών», αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναδεικνύει, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργείται με την ανυπαρξία ρητής πρόβλεψης για την τύχη των υπαλλήλων των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω-Λέρου αφού η μόνη ρητή πρόβλεψη αφορά στους υπαλλήλους των έμμισθων υποθηκοφυλακείων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, επίσης, ότι στη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν ελήφθησαν υπόψιν οι προτάσεις των φορέων και του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και ζητά άμεσες αλλαγές.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

27.12.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ