Το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης σε βάρος των κτηνοτρόφων παραγωγών κρέατος σε Κω και Λέρο, που αποκλείονται από τον κατάλογο των δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των νησιών του Αιγαίου που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως είναι γνωστό, η Πολιτεία, θέλοντας να στηρίξει τους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, εξέδωσε, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απόφασης έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Κω και της Λέρου, συνολικού ύψους 1,68 εκ. ευρώ.

Το παράδοξο, όμως, είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, ότι οι ενισχύσεις αφορούν στους κτηνοτρόφους που είναι παραγωγοί γάλατος και όχι σε αυτούς που είναι κρεατοπαραγωγοί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 90% των κτηνοτρόφων της Κω, αλλά και πολλοί κτηνοτρόφοι της Λέρου, να μην δικαιούται ενίσχυσης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θέτει ζήτημα ισονομίας και ζητά να συμπεριληφθούν και οι κτηνοτρόφοι που είναι κρεατοπαραγωγοί στους δικαιούχους της ενίσχυσης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

21.11.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΛΕΡΟ