Ο κ. Κόνσολας, επισήμανε στους δύο Υπουργούς τα προβλήματα υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών της Δικαιοσύνης στα Δωδεκάνησα.
 
Συγκεκριμένα:
 
-Στο Πρωτοδικείο της Ρόδου, τα κενά διοικητικού προσωπικού προσεγγίζουν το 50%.
 
-Στο Πρωτοδικείο της Κω, απαιτείται άμεσα η κάλυψη 4 κενών οργανικών θέσεων.
 
-Στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, υπάρχουν κενό που πρέπει να καλυφθεί με την τοποθέτηση 3 υπαλλήλων.
 
-Στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου συνταξιοδοτείται η μοναδική διοικητική υπάλληλος και κινδυνεύει να κλείσει.
 
-Στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου, παραμένουν κενές οι 3 οργανικές θέσεις και η λειτουργία του εξυπηρετείται με τη μετακίνηση υπαλλήλου από την Κω.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
 
” Προχώρησα σήμερα σε μία κοινή και ταυτόχρονη παρέμβαση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκη.
 
Επισημαίνω τα κενά και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Δωδεκάνησα και ζητώ να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να καλυφθούν με μετατάξεις από τον κατάλογο των υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
 
Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να εξορθολογίσουμε το Κράτος μας, προκειμένου να υπάρχει ορθολογική κατανομή των εργαζομένων στις υπηρεσίες.
 
Είναι η επίκληση και εφαρμογή του αυτονόητου, αφού είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπηρεσίες χωρίς υπαλλήλους και υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό.
 
Ζήτησα, και από τους δύο Υπουργούς, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για δύο λόγους.
 
Πρώτον, για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών, που έχουν ανάγκη διοικητικό προσωπικό και δεύτερον για να τερματιστεί η εργασιακή ανασφάλεια των ανθρώπων που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
 
Ανάλογη πρωτοβουλία θα πάρω αύριο και για τα κενά προσωπικού στις τελωνειακές υπηρεσίες του νομού μας.”