Μια πρωτοφανής ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.
Πρόκειται για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού προβολής για την έκθεση ελληνικών ενδυμασιών του Μουσείου Μπενάκη, στο οποίο έχει εξαφανιστεί το Καστελλόριζο από το χάρτη.

Ο κ. Κόνσολας με επιστολή προς την Πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη, κα. Γερουλάνου, επισημαίνει την ιστορικότητα του νησιού, αλλά και το ιδιαίτερο πολιτισμικό του κεφάλαιο, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της έκθεσης Ελληνικών Ενδυμασιών του Μουσείου.

Επισημαίνει, όμως, ότι: «πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά, ότι το Καστελλόριζο αποτελεί το πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καταλήγει, τονίζοντας τα εξής:

«Το Μουσείο Μπενάκη έχει ξεχωριστή και διαχρονική προσφορά στη χώρα και στον πολιτισμό μας.
Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη αβλεψία, με την εξαφάνιση του Καστελλόριζου από το χάρτη, δεν αποτελεί ευθύνη του Μουσείου, αλλά της εταιρείας παραγωγής του υλικού.
Θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση αυτής της αβλεψίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς την Πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη:

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2018
Προς:
Κυρία Ειρήνη Γερουλάνου,
Πρόεδρο Μουσείου Μπενάκη

Κυρία Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα.
Σε οπτικοακουστικό υλικό προβολής για την έκθεση ελληνικών ενδυμασιών του Μουσείου Μπενάκη, στο χάρτη απεικόνισης έχει εξαφανιστεί το Καστελλόριζο.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε την ιστορικότητα του νησιού, αλλά και το ιδιαίτερο πολιτισμικό του κεφάλαιο, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της Έκθεσης Ελληνικών Ενδυμασιών.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να γνωρίζουμε όλοι και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά, ότι το Καστελλόριζο αποτελεί τον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο.

Το Μουσείο Μπενάκη έχει ξεχωριστή και διαχρονική προσφορά στη χώρα και στον πολιτισμό μας.

Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη αβλεψία, με την εξαφάνιση του Καστελλόριζου από τον χάρτη, δεν αποτελεί ευθύνη του Μουσείου, αλλά της εταιρείας παραγωγής του υλικού.

Θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση αυτής της αβλεψίας.

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Τομεάρχης Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας
Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου