Αναδείχθηκαν σοβαρά και ιδιαίτερα προβλήματα όπως η έλλειψη ενός σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, η σχολική στέγη, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του γραφείου των ΕΛΤΑ στον Αρχάγγελο.
 
Ιδιαίτερα για το τελευταίο ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι υπάρχει διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Δασκαλάκη, πως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ στην τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ των άλλων:
 
«Κάθε επαφή με τους πολίτες είναι χρήσιμη και εποικοδομητική, ιδιαίτερα για μένα που έχω συνηθίσει να ακούω περισσότερο και να μιλάω λιγότερο.
 
Αυτό που προέχει είναι να ιεραρχούμε τα προβλήματα και να λειτουργούμε συγκροτημένα και αποτελεσματικά για την επίλυσή τους.
 
Είναι δεδομένο ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι στην άμεση προτεραιότητα και σε συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
 
Πρέπει να δούμε ρεαλιστικές και εναλλακτικές λύσεις, αν το κόστος διασύνδεσης του αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι είναι ίδιο με αυτό της δημιουργίας μιας αυτόνομης μονάδας στην περιοχή του Αρχαγγέλου πρέπει να πάμε στη δεύτερη λύση.
 
Μείζονος σημασίας είναι και  το πρόβλημα της σχολικής στέγης με την κατασκευή του νέου σχολείου στον Αρχάγγελο. Σαφέστατα πρέπει να δούμε και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένας τομέας που μπορεί να παράξει και πλούτο αλλά και απασχόληση. Να δώσουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τις προοπτικές για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας σε νέες βάσεις. Για το συγκεκριμένο, θα υπάρξει αναλυτική πρόταση από την πλευρά μου αλλά και ενημέρωση για τις νέες προοπτικές που διανοίγονται».