Επανέρχεται στο θέμα της τοποθέτησης γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο του Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο, ο Μάνος Κόνσολας, ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση τοποθέτηση αγροτικού γιατρού ή εναλλακτικά και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χρησιμοποιεί, μάλιστα, Απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή (Αρ.Πρ.: 7283 / 3.7.2018), σύμφωνα με την οποία δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Υγείας προς το
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 8 παρ. α του ν.4361/16, για την τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας, εφόσον δεν είναι σε θέση να τοποθετήσει αγροτικό γιατρό στο συγκεκριμένο ιατρείο, θα πρέπει να υποβάλλει άμεσα το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να τοποθετηθεί οπλίτης γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείου του Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο, όπως έχει γίνει και σε ιατρεία νησιών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Παράλληλα, τονίζει ότι το Περιφερειακό Ιατρείο στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου εξυπηρετεί, εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή, τις κοινότητες Σιανών και Μονολίθου και καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ενός πληθυσμιακού συνόλου 1.200 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι υπερήλικες.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της νέας Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

20.08.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ