Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει απορρόφηση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις άλλες συστημικές τράπεζες, στο πρότυπο των απορροφήσεων που έγιναν για τους εργαζόμενους στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, αλλά και στις τράπεζες που συγχωνεύθηκαν.


Ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας, στους οποίους έθεσε το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και Ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να υιοθετεί ή να αδιαφορεί απέναντι σε πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι μόλις 20 εργαζόμενοι έχουν απορροφηθεί από την Alpha Bank, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 15% του συνόλου των εργαζομένων. Ήδη έχουν απολυθεί ήδη 65 εργαζόμενοι, ενώ 35 υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο της εκκαθάρισης με αβέβαιο, όμως, το μέλλον τους, αφού το επόμενο διάστημα έχουν προαναγγελθεί νέες απολύσεις.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Ό, τι έγινε για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών πρέπει να ισχύσει και για τους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να διαμορφώσει ένα σχέδιο απορρόφησης των εργαζομένων από τις άλλες συστημικές τράπεζες γιατί ο χρόνος πιέζει».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

27.07.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ