Επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού, το οποίο παραμένει ”ακέφαλο” μετά τις παραιτήσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων και των προβλημάτων λειτουργίας.
 
Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού ο κ. Κόνσολας, τόνισε στους εργαζομένους σε αυτό αλλά και στους εκπροσώπους των φορέων που τον συνόδευαν στην επίσκεψή του:
 
” Η δημόσια υγεία και οι δομές της στα νησιά, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως στις αστικές περιοχές. Η έννοια της νησιωτικότητας πρέπει να περάσει στις πολιτικές δημόσιας υγείας. Τα μεγάλα κενά σε ιατρικό προσωπικό, εδώ στο Κ.Υ Πάτμου, οφείλονται στη δυσκολία πλήρωσης των θέσεων. Ένας γιατρός, για να έρθει και να υπηρετήσει τη δημόσια υγεία σε ένα νησί, πρέπει να έχει κίνητρα. Βαθμολογικά και μισθολογικά. Αν εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε με αυτό το συμβατικό και ξεπερασμένο τρόπο, δύσκολα θα λυθούν τα προβλήματα”.
 
Ο κ  Κόνσολας επισκέφθηκε την Πατμιάδα Σχολή, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού που τελευταία έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες στο διωκτικό του έργο. Ο Βουλευτής της Ν.Δ συνεχάρη τους αστυνομικούς για αυτές τις επιτυχίες αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας που έχουν εμπεδώσει στην τοπική κοινωνία.
 
Ο κ. Κόνσολας έκλεισε, αυτή την πρώτη επίσκεψη μετά τις εκλογές, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, με το Δήμαρχο κ.Γρηγόρη Στόϊκο, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.