Το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και τις συνέπειες που δημιουργούνται από την αδυναμία διενέργειας ελέγχων, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, στα Επαρχεία Καρπάθου-Κάσου και Καλύμνου-Λέρου-Αστυπάλαιας-Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίου, υπάρχουν τέσσερις (4) οργανικές θέσεις, οι οποίες, όμως, είναι κενές.

Με δεδομένο ότι στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει ζωικό κεφάλαιο και μονάδες τυποποίησης προϊόντων, γεγονός που καθιστά απαραίτητους τους ελέγχους αφού μέσω αυτών διασφαλίζεται η ασφάλεια των προϊόντων από αλλοιώσεις, νοθεία, μικροβιολογικές μολύνσεις, ή χρήση βαρέων μετάλλων και αντιβιοτικών.

Το αποτέλεσμα είναι οι έλεγχοι  να πραγματοποιούνται από εποχικούς υπαλλήλους με οκτάμηνες συμβάσεις, κάτι που δεν συνιστά λύση.

Επιπρόσθετα, στην Κεντρική Κτηνιατρική Υπηρεσία Ν. Αιγαίου υπηρετούν τέσσερις (4) υπάλληλοι στη Ρόδο και ένας (1) στην Κω, οποίοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ, εκτός όλων των άλλων, αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της καθυστέρησης στην  καταβολή των οδοιπορικών.

Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου λαμβάνει αδειοδότηση και ξεκινά τη λειτουργία του και το Σφαγείο στην Κάσο, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται, ακόμα περισσότερο, οι ανάγκες για ελέγχους.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την άμεση ενίσχυση με προσωπικό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στο Νότιο Αιγαίο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

21.02.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ