Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, τους Προέδρους των Ενώσεων Μαρίνων Ελλάδας και Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Σταύρο Κατσικάδη και Αντώνη Στελλιάτο και συζήτησαν μαζί τους για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 
 
Μετά τη συνάντηση, οι κ. Πλακιωτάκης και Κόνσολαςδήλωσαν:
 
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με δύο σημαντικούς παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού και ενημερωθήκαμε για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 
 
Γίναμε κοινωνοί της αγωνίας και των προβληματισμών των κ. Κατσικάδη και Στελλιάτου, οι οποίοι μας ανέφεραν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το θαλάσσιο τουρισμό από την πιθανή αύξηση της φορολογίας στο yachting. 
 
Στη συνέχεια, εκφράσαμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε αποσπασματική αύξηση της φορολογίας, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα για την ανάκαμψη του κλάδου. 
 
Επιπλέον, είμαστε αντίθετοι σε κάθε μέτρο που πλήττει τους εργαζόμενους και τους φορείς της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού.   
 
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, προκαλώντας υψηλή ανεργία στους επαγγελματίες του yachting και η προσφυγική κρίση έχει προκαλέσει τη μείωση του ελλιμενισμού σκαφών στις περισσότερες μαρίνες της χώρας, θεωρούμε εγκληματική μια τέτοια πολιτική. 
 
Είναι μια πολιτική που πλήττει θανάσιμα τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και δείχνει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο, οι πειραματισμοί και οι ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».